Poljski Sport: Štilić bi se rado vratio u Poljsku

Zlatna generacija Lecha

Poljski Sport: Štilić bi se rado vratio u Poljsku

Poljski mediji sa velikim zanimanjem prate karijeru Semira Štilića. Sarajlija je Poljskoj ostavio dubok trag, pa ne čudi nedavno priznanje portal Igol.pl koji je Štilića proglasio najboljim strancem Ekstraklase u minuloj deceniji.

Portal Sport.pl prisjetio se sjajnog uspjeha Lecha koji je prije tri godine igrao u grupi Evropske lige sa Manchester Cityjem i Juventusom.

“Lech je ključne utakmice igrao bez Roberta Lewandowskog i Slawomira Peszkija, a glavne zvijezde bili su stranci. Bosanac Semir Štilić , Latvijac Artjoms Rudņevs i Bjelorus Sergej Kriwiec bili su tadašnji junaci Lecha,“ piše poljski Sport, te još navodi:

„Kriwiec je sada u Kini, a Rudnevs u njemačkom HSV-u gdje je jedno vrijeme bio glavni igrač, ali je trenutno u drugom planu pa najavljuje prelazak u Hannover. Semira Štilića želio je kupiti Celtic, ali je završio u Karpatyma, a potom u Gaziantepsporu. Ali ne još zadugo, klub je pred bankrotom pa Bosanac najavljuje odlazak. Da li u Lech? Ne, jer trenutno klubu iz Poznana nije zanimljiv. Sva trojica su obećavali, mislili smo da su pred njima velike karijere u velikim klubovima, ali za sad od toga ništa. Sva trojica bi se danas sigurno vrlo rado vratili u Poljsku.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.