Poljski Superkup se neće igrati u Varšavi

Poljski Superkup se neće igrati u Varšavi

Edmir Škorić

Susret poljkskog Superkupa između Wisle Krakow i varšavske Legije, koji se trebao odigrati na novoizgrađenom Nacionalnom stadionu u Varšavi, otkazan je iz sigurnosnih razloga.

Nacionalni stadion u Varšavi, koji je izgrađen povodom Evropskog prvenstva koje se ovog ljeta odigrava u Poljskoj i Ukrajini, otvoren je 29. januara ove godine.

Bilo je planirano da prvu utakmicu na njemu odigraju Wisla i Legia u poljskom Superkupu, no to se neće dogoditi jer, kako je priopćila tamošnja policija, nema dovoljno komunikacije unutar stadiona, što ne može zajamčiti sigurnost navijača.

Legia je osvojila Kup Poljske, dok je Wisli pripalo domaće prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.