Poll: Clattenburg bi trebao tužiti Chelsea

Bivši sudija savjetovao mlađeg kolegu

Poll: Clattenburg bi trebao tužiti Chelsea

Nekadašnji fudbalski sudac, Graham Poll vjeruje da bi njegov mladi kolega, Mark Clattenburg trebao podići tužbu protiv ekipe Chelseaja  zbog navoda da je na rasnoj osnovi vrijeđao veznjaka kluba sa Stamford Bridgea, John Obi Mikela.

37-goddišnji Clattenburg se sumnjičio da se na neprimjeren način obraćao Mikelu u susretu protiv Manchester Uniteda, ali su ove optužbe na kraju odbačene.

 

"Da sam na njegovom mjestu, tužio bih Chelsea. On to neće uraditi jer želi sve to ostaviti iza sebe", rekao je Poll te je dodao:

 

"Zbog toga se klubovi i igrači provlače sa takvim stvarima, jer sudije su obeshrabrene i ne poduzimaju ništa. Volio bih da ih tuži za klevetu te da novac koji dobije pokloni u dobrotvorne svrhe".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Ekipa Chelseaja je jučer objavila saopštenje u kom stoji kako žale zbog incidenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.