Polter je odigrao svoje u Berlinu: Napadač suspendovan zbog nesolidarnosti

Nije pristao na smanjenje plate

Polter je odigrao svoje u Berlinu: Napadač suspendovan zbog nesolidarnosti

Pošto je sinoćnju utakmicu sa Mainzom presjedio kraj terena kao rezerva, posljednja utakmica Sebastiana Poltera u dresu Union Berlina ostat će ona odigrana (19 minuta) prošlog petka - protiv Herthe.

Union Berlin je odlučio suspendovati svog napadača zbog "nesolidarnog ponašanja". Tačnije, zbog činjenice da je jedini član kluba koji nije pristao na smanjenje plate, smanjenje koje je Union Berlin tražio kako bi se lakše izborio sa posljedicama krize izvazvane pandemijom novog koronavirusa.

Berlinski klub je odlučio suspendovati Poltera do kraja njegovog ugovora, koji zvanično ističe 30. juna što znači da je korpulentni Nijemac odigrao svoje u Union Berlinu.

"Jedna od ključnih vrijednost Union Berlina je da mi, kao "Unioneri", formiramo čvrstu zajednicu u kojoj smo svi jedni za druge i za naš klub. Sebastian, jedini od igrača prvog tima, trenera i osoblja to nažalost ne čini. To za nas nije razumljivo i izuzetno je razočaravajuće. Moj je zadatak da, tokom teških vremena, zaštitim koheziju klupskih uposlenika i ekipe, tako da ne ugrozimo naše ciljeve. Zbog toga smo odlučili da Sebastian više neće biti u našem rosteru za utakmice, a ova odluka na snagu stupa odmah", riječi su predsjednika kluba Dirka Zinglera.

Iz Union Berlina su istakli da će 29-godišnji napadač ipak nastaviti trenirati sa prvom ekipom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sebastian Polter je u Union Berlin stigao u januaru 2017. godine nakon epizode u engleskom QPR-u. Bio je to drugi put da oblači dres tima iz Berlina. U karijeri je nastupao još i za Mainz, Nuremberg i Wolfsburg.

Ove sezone je Polter odigrao 13 utakmica u Bundesligi, postigao je dva gola i upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti