Polufinale FA kupa na godišnjicu Hillsborougha

Tragedija koja se ne zaboravlja

Polufinale FA kupa na godišnjicu Hillsborougha

M. Maksimović
Teme:

Vikend pred nama donosi utakmice polufinala FA kupa u Engleskoj. Utakmice će biti odigrane u posebnom okruženju jer se 15.aprila navršavaju 23.godine od velike tragedije na Hillsboroughu.

To se posebno odnosi na veliki derbi između Liverpoola i Evertona koji je na rasporedu u subotu, dan prije obilježavanja tužne godišnjice. Te 1989.godine, Liverpool je u ponovljenoj utakmici pobjedio Nottingham Forest na Old Traffordu 3:1, a onda je u velikom finalu savladao Everton na Wembleyu 3:2. Na klupi Liverpoola je sjedio čovjek koji je i danas tu, Kenny Dalglish, a junak utakmice je bio Ian Rush koji je postigao dva gola u produžetku.

 

 

U znak sjećanja na veliku tragediju igrači sve četiri ekipe će nositi crni flor oko ruke. Kapiteni Liverpoola i Evertona Steven Gerrard i Phil Neville će se obratiti navijačima, te će položiti cvijeće pored teren kako bi odali počast poginulim navijačima Liverpoola.

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.