Polusezona: Šta su ostvarili Čakić, Zildžić i Savić?

Špansko prvenstvo

Polusezona: Šta su ostvarili Čakić, Zildžić i Savić?

Dž. Mrakić

Protekle nedjelje, susretima 15. kola, označen je kraj polusezone u ASOBAL ligi.

Nastupe u prvom dijelu sezone upisala su tri bh. internacionalca, Amir Čakić, Amer Zildžić i Adam Savić. Najviše razloga za zadovoljsvo igrom cijele ekipe imao je Amer Zildžić, srednji bek Ademar Leona. 

Zildžić i društvo nakon prvog dijela sezone imaju 20 bodova i nalaze se na petom mjestu, mjestu koje vodi u kvalifikacije EHF kupa. Zildžić je do sada postigao 11 golova, a procenat realizacije iznosio mu je 61%.

Na šestoj poziciji, odmah iza Ademara, nalazi se Villa iz Arande. Ekipa Amira Čakića, rukometaša koji također igra na poziciji srednjeg beka, ali i lijevog krila, zaostaje tek jedan bod u odnosu na mjesto koje vodi u evropsko takmičenje (19). Čakić je imao skoro identičan procenat realizacije kao i Zildžić(60%), međutim postigao je veći broj golova, tačnije 21.

U odnosu na prethodna dva kluba, u nešto slabijoj situaciji za plasman u Evropu je GO FIT. Klub našeg Adama Savića nalazi se na devetoj poziciji sa 12 bodova, a za Ademarom, koji se trenutno nalazi na posljednjoj poziciji koja vodi u Evropu, zaostaju osam bodova.

Bh. golman u prvih 15 utakmica sezone skupio je 77 odbrana, od čega je njih osam bilo sa sedam metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.