Polusezonske ulaznice za plaćanje troškova navijačima FK Sarajevo osuđenim u Širokom Brijegu
Foto: FK Sarajevo

Akcija Bordo tima

Polusezonske ulaznice za plaćanje troškova navijačima FK Sarajevo osuđenim u Širokom Brijegu

O. Lekić

Navijači FK Sarajevo decenijama pomažu i prate svoj voljeni klub. Tako je bilo svih ovih godina, od Beograda i Zagreba, preko Orebra i Cluja do Bihaća i Širokog Brijega. Sada je došao trenutak da FK Sarajevo i njegova vjerna armija navijača pomogne onima, koji su najskuplje platili navijanje za Bordo tim. 

Na adresu grupe navijača FK Sarajevo prije nekoliko dana stigla je sudska presuda o podmirenju troškova nakon nereda u Širokom Brijegu iz 2009. godine kada je ubijen Vedran Puljić. Navijači Sarajeva su, osim što su nepravedno osuđeni, uz to dužni platiti odštetu zbog incidenata u kojima je još šest navijača ranjeno iz vatrenog oružja, za šta do današnjeg dana nisu kažnjeni počinioci.

Klub je odlučio stati uz svoje navijače i sav prihod od prodaje polusezonskih karata za proljetni dio prvenstva usmjeriti na podmirivanje pomenute kazne. U petak, 26. januara, u preprodaju bit će puštene polusezonske ulaznice za tribine “Sjever - Vedran Puljić”, “Istok” i “Zapad” po jedinstvenoj cijeni od 50 KM. Svi prvotimci, stručni štab i uposlenici kluba podržat će akciju kupovinom ulaznica.

FK Sarajevo je pozvao sve navijače i simpatizere da podrže akciju i kupe svoju ulaznicu, kojom će pomoći prijateljima s tribina i imati priliku gledati sve utakmice voljenog kluba u proljetnom dijelu sezone. Polusezonsku ulaznici možete kupiti i ako niste redovan član FK Sarajevo. Ukoliko već posjedujete sezonsku ulaznicu, novu polusezonsku možete kupiti anonimno, a Udruženje navijača FK Sarajevo (UNFKS) će je proslijediti članovima koji je sebi ne mogu priuštiti, a redovni su na svim utakmicama Bordo tima. Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo otvoren je svakim danom od 8 do 16.30 sati u ulici Maršala Tita 38/b, a kupovina i narudžba ulaznica je moguća i u Bordo Fan Shop -ovima (Maršala Tita 38/b i Bezistan).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Navijači, ljudi koji vole ovaj klub, oni su nešto posebno i čine Sarajevo drugačijim klubom i daju mu veću vrijednost. Uvijek imamo veliku podršku i hvala im na tome", rekao je Husef Musemić, trofejni trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Mnogo radosti su klub i igrači Sarajeva donijeli svim zaljubljenicima u Bordo boju, ali povezanost nije bitna samo kada se ostvaruju pobjede i bilježe dobri rezultati. Najveća vrijednost Bordo porodice je što smo tu jedni za druge i kada je najteže. U INAT SVIMA!", poručili su iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Svaka im čast, realno ne trebaju plaćati za nerede ali u ovakvoj bezizlaznoj situaciji je za pohvalu što su izašli u susret. Navijači trebaju ispoštovati ovo i pomoći i klubu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi