Pomiješao lončiće: Morata se osramotio, Marcos Alonso ga ispravio

Gary Cahill napustio Chelsea

Pomiješao lončiće: Morata se osramotio, Marcos Alonso ga ispravio

A. Čaušević

Emotivnih scena bilo je jučer na Stamford Bridgeu kada se Gary Cahill po posljednji put pojavio ped navijačima Chelseaja. 

Cahill, koji je bio kapiten ekipe iz Londona nakon odlaska Johna Terrya, ja zabilježio rijetski nastup ove sezone kako bi se oprostio od Plavaca. Nastupio je u sudijskoj nadoknadi pobjede nad Watfordom (3:0).

Iskusni veznjak se poslije utakmice zahvalio navijačima Chelseaja, dok su ga saigrači bacali u zrak nakon što je potvrdio da napušta klub na kraju sezone.

Međutim, čini se da se njegova poruka izgubila u prevodu kod nekih njegovih saigrača.

Alvaro Morata, koji je trenutno posuđen Atletico Madridu je 33-godišnjaku poželio sve najbolje u budućnosti jer je mislio da je Cahill otišao u penziju.

Nakon toga Špancu je odgovorio Marcos Alonso i tako napadača informisao da je pogriješio.

"Čestitke na velikoj karijeri. Ponosan sam što sam igrao s tobom", napisao je Morata u komentaru na Instagramu, nakon čega je Alonso odgovorio sa: "Brate, ne oprašta se".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea team-mate Alvaro Morata wished the defender the best in retirement before being called out on his error by Spanish compatriot Marcos Alonso

Cahill je s Plavcima osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, dvije titule prvaka Engleske, FA Cup i Liga Cup. Za Chelsea je upisao 289 nastupa i postigao 25 golova što je odlična statistika za jednog defanzivca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije