Napadač Stuttgarta dao objašnjenje za gol zbog kojeg su ga optužili da je ponižavao protivnike

Želio da uštedi na vremenu

Napadač Stuttgarta dao objašnjenje za gol zbog kojeg su ga optužili da je ponižavao protivnike

E. Škorić

Napadač VfB Stuttgarta Silas Wamangituka odbranio se od optužbi za loše sportsko ponašanje, nakon svog kontroverznog pogotka protiv Werdera iz Bremena.

Stuttgart je slavio s 2:1 u nedjelju, a Wamangituka je u nadoknadi bio strjelac drugog ggola za goste. Uspio je izblokirati udarac golmana Werdera, krenuo sam ka golu, ali se zaustavio pred gol-linijom. Čekao je golmana da dođe do njega, pa tek onda loptu poslao u mrežu.

Dobio je žuti karton za nesportsko ponašanje prilikom postizanja gola, a igrači Werdera željeli su se obračunati s njim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imam respekta prema protivniku u svakoj fazi igre. Svojim drugim golom želio sam osvojiti što više vremena za svoju momčad u ovoj važnoj utakmici. Nisam htio provocirati golmana Werdera i protivnika na bilo koji način ", izjavio je igrač Stuttgarta u objavi na Instagramu.

Kongoanac je zamijenjen ubrzo nakon gola jer je trener Stuttgarta bio svjestan da bi mogao biti na meti Werderovih igrača. Nakon kontroverznog gola, suočio se napadač sa mnogim kritikama, što od strane navijača, što od strane bivših i sadašnjih aktera njemačke Bundeslige.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Jutros sam o ovome pisao... znači golmani po minutu čekaju da im napadač priđe da bi uhvatili loptu u ruku kad kradu vrijeme, a za to se ne dijele kartoni naravno... lopta je u igri, niko ne napada, ekipa vodi i možeš zabit kad hoćeš - čekaj godinu ako treba, ništa tu nesportsko nema.
9 2
Penderinos
Gore mi je ono valjanje po terenu kada neka ekipa brani rezultat, pa onda golman loptu ispucava minutu, aut se izvodi po minutu, igraci usporavaju igru, ako je to fair onda i silas nije nista pogrijesio
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi