Ponovo sjajni nastupi bh. internacionalaca

Košarkaški EuroCup

Ponovo sjajni nastupi bh. internacionalaca

Završene su večerašnje utakmice košarkaškog Eurocupa u okviru grupa A, B, C i D, u kojima je bilo nekoliko iznenađenja, a svakako vrijedi izdvojiti uspješne nastupe Hasana Rizvića i Elmedina Kikanovića.

Grupa A

U okviru grupe A, ALBA je u Berlinu dočekala Azovmash, te nakon veoma izjednačene utakmice zabilježila pobjedu rezultatom 82:78 u susretu koji je odlučen u posljednje tri minute, nakon što su gosti većim dijelom imali rezultatsku prednost, ekipa iz Berlina je u samoj završnici uspjela preokrenuti, te zabilježiti pobjedu i nova dva boda. Hasan Rizvić je u dresu Azovmasha ponovo briljirao, ubacivši 16 poena, uz sedam skokova.

U drugom susretu iz ove grupe Galatasaray je u Istanbulu sa 87:80 bio bolji od Banca Teramo.

Grupa B

Španska Valencija pretrpila je pravo sramotu. Le Mans je dočekao špansku ekipu te je na svom terenu doslovno razbio rezultatom 80:44, što je najubjedljivija pobjeda u večerašnjim utakmicama, ali i jedna od najubjedljivijih tokom cijele sezone u ovom takmičenju. Hemofarm je u Vršcu, u drugom susretu iz ove grupe, imao i po 15 poena prednosti nad moskovskim Triumphom, ali su Rusi na kraju ipak slavili 79:78, ponajviše zahvaljujući odlično odigranoj posljednjoj četvrtini koju su riješili u svoju korist rezultatom 37:17.


Grupa C


Zadar, koji je izgubio sve nade u plasman dalje, na svom je parketu prilično lako došao do pobjede nad Siauliaijem rezultatom 110:87, dok je u drugom večeras odigranom susretu u ovoj grupi Aris bio bolji od Hapoela sa 89:79.

Grupa D

Telekom iz Bona uspio je sa minimalnim poenom razlike (87:86) biti bolji od Besiktasa u okviru grupe D, dok je u derbiju večeri Joventut slavio u gostima kod Unicsa u Kazanu sa 78:75.

Grupa E

Turk Telekom odigrao je veoma dobru utakmicu na gostovanju kod Charleroija, te zabilježio neočekivano laku i visoku pobjedu sa 74:61, predvođen Demond Malentom, koji je bio prvo ime utakmice sa 24 poena.

Bilbao je uspio nakon produžetka zabilježiti pobjedu u St. Petersurgu rezultatom 89:88, te je tako baskijska ekipa ostala na maksimalnom učinku od šest pobjeda iz šest utakmica.


Grupa F


Reprezentativni centar Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović odigrao je odličnu utakmicu u visokoj pobjedi svoje Crvene zvezde nad Bennetonom iz Trevisa. Beogradski crveno-beli slavili su sa 104:83, a Kikanović je u trijumf ugradio 22 poena i tri skoka. U drugom susretu ove grupe sastali su se Cholet i moskovski Dynamo, a pobjedu je odnijela domaća ekipa, koja je Ruse savladala sa pet poena razlike (75:70).

Grupa G

Grčki Panellinios je pred svega 200 gledalaca, što je izuzetno malo za grčke prilike, savladao francuski Nancy sa 77:64, dok je Gran Canaria u drugom susretu u okviru ove grupe došla do pobjede nad Turowom u Poljskoj rezultatom 75:70.

Grupa H

Lauretana Biella je došla do bodova pobjedom nad Brose Basketsom (68: 64), a Nymburk je deklasirao kao gost ekipu Ventspilsa, zabilježivši uvjerljoivu pobjedu rezultatom 85:59.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.