Ponuđen im Lewandowski, oni odbili s riječima da "nije dovoljno dobar"

Bayer je propustio veliku priliku

Ponuđen im Lewandowski, oni odbili s riječima da "nije dovoljno dobar"

E. Škorić

Robert Lewandowski igra u životnoj formi i trenutno je prvi strijelac Bundeslige.

Sjajni Poljak je postigao 16 golova na 13 mečeva u Bundesligi, a 10 golova je dao i na pet mečeva Lige prvaka. Bayern može da bude sretan što ga ima već dugi niz godina, a zanimljivo da je prethodno, dok je još igrao u Poljskoj, Lewandowski bio ponuđen Bayeru.

O tome je govorio njegov agent Maik Barthel, odgovorivši na jedan post Bayer Leverkusena, koji se odlučio našaliti na račun Lewandowskog poslije pobjede Apotekara u Minhenu (2:1).

Barthel je napisao kako je skaut služba Bayera odbila da preporuči Lewandowskog upravi kluba uz tvrdnje da "nije dovoljno dobar za Bundesligu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je tada još igrao za Lech u Poljskoj i u posljednjoj sezoni prije odlaska u Njemačku postigao je 18 golova u Ekstraklasi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi