Popović: Imamo kvalitet da ostanemo u ligi

Defanzivac FK Laktaša

Popović: Imamo kvalitet da ostanemo u ligi

E. Škorić

Posljednjeplasirani Laktaši su u subotu slavili sa 2:0 protiv tuzlanske Slobode i tako nagovijestili da će se u proljetnom dijelu sezone pokušati izvući sa dna.

Svih 90 minuta u subotnjem duelu protiv Slobode odigrao je i Goran Popović, 20-godišnji defanzivac koji je u Laktaše stigao iz Famosa (Istočna Ilidža).

"Pa, utakmica je bila veoma važna za nas i znali smo koliko je ulog. Od samog početka smo diktirali tempo i na kraju smo terensku incijativu krunisali sa dva pogotka, mada ih je moglo biti i više, jer smo propustili nekoliko odličnih prilika", kazao je Goran Popović u razgovoru za SportSport.ba.

Laktaše je po prvi put u toj utakmici vodio novi trener Dragoslav Stepanović, a Popović smatra da će srbijanski stručnjak biti pravi izbor.

"Što se trenera Stepanovića tiče, mislim da je to jedan veliki dobitak za našu ekipu. O njemu kao fudbalskom stručnjaku je suvišno trošiti riječi, jer svi znamo ko je on. Mislim da smo njegovim dolaskom puno dobili, a to će najbolje pokazati vrijeme. Naravno, ne smijem da zaboravim Tomasa Gajsa koji je od samog početka uz nas i koji je dobrim dijelom zaslužan što je ekipa u dosadašnja dva kola pokazala odličan fudbal i dobru pripremljenost. Mislim da ćemo uz njih dvojicu iz kola u kolo samo dizati našu formi i doći na mjesto koje nam po kvalitetu i pripada."

Iako su Laktaši daleko ispod ostalih timova iz Premijer lige, Popović vjeruje da se može izboriti opstanak.

"Istina je da zaostajemo za ostalim ekipama, ali uvjereni smo da imamo kvalitet da ostanemo u ligi i siguran sam da je ova pobjeda protiv Slobode početak jedne serije pobjeda i dobrih rezultata, što će na kraju značiti i opstanak u ligi.".

"Što se mog dolaska u Laktaše tiče i dosadašnjeg perioda provedenog u klubu, imam samo riječi hvale. Zadovoljan sam prijemom saigrača i atmosfera u klubu je odlična. Do sada je sve kako se poželjeti može. Sljedeće kolo gostujemo u Modriči koja je istina oslabljena, ali to ne smije da nas zavara. Ulazimo silno motivisani u ovaj duel i sa mnogo samopouzdanja. Svjesni smo šta želimo iz ovog meča i siguran sam da ćemo to na kraju i ostvariti", dodaje Popović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.