Popović: Možemo ostati neporaženi u Norveškoj

Mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Popović: Možemo ostati neporaženi u Norveškoj

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH jučer je u Čitluku remizirala sa ekipom Crne Gore odigravši utakmicu bez golova. Bila je to ujedno i posljednja provjera za izabranike Darka Nestorovića prije početka kvalifikacija i gostovanja selekciji Norveške.

Ofanzivni veznjak Čelika i U-21 selekcije Marin Popović jučer je u igru ušao u drugom poluvremenu umjesto Nikole Jelišića, a kako je istakao za naš portal zadovoljan je igrom naše selekcije, te se nada da možemo ostati neporaženi na startu kvalifikacija.

"Utakmica je bila veoma dobra, samo su nedostajali golovi, ali bilo je nekoliko odličnih šansi s obe strane, međutim golmani su imali svoj dan, tako da je utakmica završena bez golova što je sigurno realan rezultat. Crna Gora ima sjajnu ekipu i dobro nam je došla provjera protiv komšija uoči gostovanja u Norveškoj. Selektor mi je dao priliku početkom drugog poluvremena, igrao sam na svojoj prirodnoj poziciji, nadam se da sam iskreno opravdao povjerenje svojom igrom", nada se 20-godišnji Popović.

Norveška reprezentacija je uglavnom sastavljena od igrača iz domaće lige.

"Svi dobro znamo kakav nogomet preferiraju ekipe iz Skandinavije, svakako da je mala prednost za domaćine što im skoro svi igrači igraju u domaćem šampionatu, koje je u punom jeku, dok su naši završili prvenstvo prije dvije sedmice. Norveška ima veoma dobar napad i dosta su moćni prema naprijed, međutim primjetili smo određene slabosti u odbrani, tako da se nadamo da možemo ugroziti njihov gol. Imamo i mi sjajne ofanzivne igrače Hodžića, Bajića, Jelišića, tako da se nadam jednoj otvorenoj utakmici i pozitivnom rezultatu u Norveškoj, a to je svaki rezultat osim poraza", kazao je za SportSport.ba Marin Popović nogometaš zeničkog Čelika iza kojeg je fantastična sezona na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.