Popović: Ovo je sramota

Razočarenje u Hrvatskoj nakon blamaže protiv Brazila

Popović: Ovo je sramota

Reprezentacija Hrvatske je u posljednjoj utakmci grupne faze Mundobasketa izgubila od Brazila sa 92:74, ali osim samog rezultata, navijače hrvatske reprezentacije je zabolio loš, bolje reći sraman, odnos igrača prema igri.

Nakon utakmice su igrači Hrvatske bili svjesni kako su loše igrali. Niko se nije pravdao, preuzeli su krivicu na sebe i obećali da se onakva igra više neće i ne smije ponoviti. Ipak, većina njih je svjesna da se nešto posebno na rezultatskom planu neće promijeniti, jer teško je za dva dana napraviti drastičan napredak.

"Ovo nam je bila vrlo važna utakmica, a mi smo podbacili. Bilo me je sram i ispričavam se svim gledateljima. Odigrali smo loše i u obrani i u napadu. Izgledalo je sramotno. Ako ovako budemo igrali, ne možemo igrati niti protiv Moldavije, a ne protiv Srbije".

"Ne znam što možemo promijeniti u dva dana, ne igramo dobro već neko vrijeme. Ima nekih dobrih momenata, no na trenutke smo igrali kao da ne znamo što je košarka. Ako nas ne ide napad, onda se trebamo boriti u obrani. Isprike da smo mladi, ne vrijede", rekao je u izjavi za HRT Krešimir Lončar nakon utakmice.

Istog razmišljanja je bio i Marko Popović, koji je na ovom prvenstvu totalno podbacio. Mnogi se pitaju šta je Josip Vranković mislio kada je odlučio Popovića, sjajnog beka šutera sposobnog pogoditi nekoliko trica na utakmici, koristiti kao rezervnog playa.

"Sramota, sramota. Cijela nacija nam se ima pravo rugati. I da dobijemo Srbe, koji su pošteni momci, ne bi promijenilo sliku svega što smo pokazali.Ne možemo napraviti 30 treninga u dva dana i promijeniti našu igru. Volio bih vjerovati, ali je to jako teško. Jedino da odigramo na neko ludilo ili da ih udaramo pa da se ozljede", sasvim iskren je bio Marko Popović.

"Provlačimo se kroz prvenstvo i onda očekujemo čudo u eliminacijskoj utakmici koja će sve promijeniti i mi ćemo postati svjetski prvaci. Stvari ne idu tako. Da je tako, ne bismo 15 godina bili bez medalje", dodao je Roko Ukić, koji je totalno zakazao u organizaciji hrvatskih napada, ali i u odbrani.

Selektor Josip Vranković je opravdanje za katastrofalnu igru pokušao naći u mladosti igrača, ali većina njih, zapravo, ima po nekoliko godina ozbiljne košarke iza sebe. Šta može biti opravdanje Ukiću, koji ima iskustvo igranja i u NBA ili Popoviću koji je u 29. godini života.

"Igrači su mladi i treba nam vremena da sve dođe na svoje mjesto. Danas nismo dobro funkcionirali, protiv Srba ćemo to morati popraviti", rekao je Vranković, ali teško da se može nešto promijeniti u igri naših zapadnih susjeda u utakmici protiv komšija sa istoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije