Popović rekao zbogom reprezentaciji Hrvatske

Popović rekao zbogom reprezentaciji Hrvatske

Hrvatski košarkaš Marko Popović odlučio se nakon Eurobasketa u Litvaniji povući iz reprezentacije Hrvatske.

Popović se odlučio na ovakav korak nakon serije loših rezultata svoje reprezentacije u posljednjih 15 godina, te, kako kaže, mnogo nesređenih stvari unutar tima.

"Svih ovih godina davao sam sve od sebe da sa Hrvatskom osvojim medalju, ali izgleda da će to ostati san. Sjetite se samo Evropskog prvenstva u Beogradu prije šest godina kada su nam sudije Lamonica, Drabikovski i Davidavičijus ukrali pobjedu protiv Španije u četvrtfinalu. Nije to zato što ne želim da branim boje Hrvatske u mečevima sa Islandom, Portugalom ili Maltom, već zato što sam se zasitio specifičnih pitanja u našoj košarci, kao i velikih neuspjeha u posljednjih 15 godina", rekao je Popović za slovenačke medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.