Popović: Sljedeće sedmice priželjkujem duplo slavlje

Nada se prolazu Kukesija i Željezničara

Popović: Sljedeće sedmice priželjkujem duplo slavlje

Edmir Škorić

Napadač albanskog Kukesija, Lazar Popović, vjeruje u prolaz protiv Sarajeva, te najavljuje "duplo slavlje".

Kukesi je u Tirani, u prvom susretu drugog pretkola Evropske lige, s 3:2 savladao Sarajevo. Imali su gosti s Koševa 2:1 vodstvo, ali je albanski predstavnik preokrenuo rezultat u svoju korist.

Zanimljivo, bordo sastav je došao do vodstva nakon autogola Lazara Popovića, bivšeg igrača sarajevskog Željezničara, ali uspio je ispraviti pogrešku pogotkom za 2:2. 

"Imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Bilo je teško igrati tako važnu utakmicu protiv ekipe Sarajeva, ali najvažnije da smo mi ostvarili trijumf", kazao je Popović za SportSport.ba, dodavši:

"Znamo da nas čeka pakleno gostovanje na Koševu, ali rezultat i naša igra od prije tri dana daje nam za pravo da se nadamo prolazu dalje. Uvjereni smo da možemo, dat ćemo sve od sebe i uz malo sreće igrat ćemo protiv jakog ukrajinskog Metalista, ali otom-potom...".

Popović je ranije igrao u Sarajevu, ali na Grbavici. Stoga mu je, kako kaže, gol u četvrtak bio još draži.

"Sa Sarajevom sam ranij već imao okršaje, ali sretan sam što sam zabio gol i što je sve ispalo dobro. Bilo mi je jako teško kada sam postigao autogol, bio sam utučen, ne mogu ni da objasnim kako sam prolazio taj trenutak, ali ponavljam, bitno da sam uspio da ispravim pogrešku, da je kompletna ekipa napravila preokret i sada mirni čekamo revanš".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegov bivši klub u utorak na Koševu igra veoma važnu utakmicu protiv Plzena u drugom pretkolu Lige prvaka. Nakon 4:3  poraza u Češkoj, Plavi s Grbavice uzdaju se da će uz veliku podršku s tribina ostvariti minimalnu pobjedu, koja bi bila dovoljna za veliko slavlje.

"Pratim, naravno, Željine nastupe, posebno u Ligi prvaka. Napravili su dobru stvar u Plzenu, nadam se da će pred Manijacima odigrati novu sjajnu partiju i da će pobijediti Plzen i proći dalje. Ako Željo prođe Plzen, a Kukesi Sarajevo, bit će duplo slavlje", istakao je Popović na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.