Popović: Umor igrača Olimpica je naša šansa

Zeničani gostuju na Otoci

Popović: Umor igrača Olimpica je naša šansa

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika gostuju ekipi Olimpica, te će pokušati nastaviti pozitivan niz rezultata. Zeničani su neporaženi četiri utakmice, tako da su sa dobrim rezultatima dospjeli u sredinu tabele.

Olimpic je pobijedio crno-crvene rezultatom 0:1 u prvoj utakmici jesenas na Bilinom polju, a klub iz Zenice će pokušati vratiti domaćinima za taj poraz, te nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

Jedan od najboljih igrača Čelika u ovoj sezoni je 20-godišnji Marin Popović. Ovaj ofanzivni veznjak, koji po potrebi igra i lijevog bočnog, ove je sezone odigrao 19 utakmica, te postigao četiri važna gola. 

"Ekipa je u dobrom zaletu, uvezali smo nekoliko dobrih utakmica i to se odmah odrazilo i na tabelu, tako da smo sada u sigurnoj luci. Dobro radimo na treninzima, stvarno je super atmosfera i mi želimo do kraja prvenstva osvojiti što veći broj bodova. Imamo težak raspored, ali smo i jedna od ekipa koja će odlučiti prvaka naše zemlje, budući da na Bilino polje stižu Zrinjski, Široki i Željezničar u zadnjem kolu. Mi ćemo sve utakmice do kraja odigrati na pobjedu kako i dolikuje ugledu i renomeu našeg kluba", kaže bivši juniorski reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani danas gostuju na Otoci kod ove sezone sjajnog Olimpica.

"Igrali smo protiv Olimpica ove sezone i nadigrani smo. Sada je malo drugačija situacija, mi imamo bolju ekipu nego jesenas, nalazimo se u dobroj formi, kao i Olimpic tako da očekujem veliku borbu na terenu. Umor igrača Olimpica od utakmice Kupa protiv Zrinjskog je sigurno naša šansa, ali morat ćemo dati svoj maksimum ako želimo i na Otoci ostati neporaženi, te u još boljem raspoloženju dočekati derbi protiv Širokog Brijega u Zenici", kazao je za SportSport.ba Marin Popović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije