Popravni ispit protiv Portugala

U-20 nakon Češke

Popravni ispit protiv Portugala

Nakon poraza od Češke (57:74) već na samom startu igranja u okviru četvrtfinalne grupe Evropskog šampionata u Sarajevu (U-20, divizija B), šanse za plasman u polufinale i dalju borbu za diviziju A više ne postoje.

Loše otvaranje drugog poluvremena bilo je kobno za našu selekciju i ono što nam je sada preostalo, to su još tri susreta - u okviru grupe, te ona dva zadnja za plasman od 5-8 mjesta. Već su jučer svi u našem taboru gledali drugu utakmicu u okviru naše grupe u kojoj je Belgija pobijedila Portugal sa 74:59. Naš stručni štab najviše je interesovao naredni protivnik, selekcija Portugala sa kojom ćemo se sastati danas u 16:15 sati, ta utakmica se igra u dvorani KSC-a na Ilidži. Nakon ovog meča očekuje nas borba za plasman od 5-8 mjesta koja će se odvijati tokom vikenda. U slučaju pobjede a nakon utakmice prvog dana vikenda (ime protivnika se još uvijek ne zna) igrali bi utakmicu za 5. mjesto. Ako bi doživjeli poraz igrali bi za 7. mjesto na ovom prvenstvu. Jasno je, dakle, da je današnja utakmica tek revijalnog karaktera. Podsjetimo, našeg današnjeg protivnika pobijedili smo u dvije utakmice tokom pripremnog perioda. U prvom susretu 7. jula bilo je 93:74 uz 22 poena Halilovića i 12 Gajića, dok je u onom drugom koji je igran dan poslije bilo 59:50 za naš tim. Niti u današnjem srazu sa Portugalom neće biti Gajića koji će morati na magnetnu rezonancu zbog nateknutog palca desne ruke. Kada je u pitanju današni protivnik, evo šta o njemu kaže Dino Begagić koji je u jučerašnjem porazu od Češke, uz Halilovića bio naš najbolji igrač sa 12 postignutih poena. "Portugal iz pripremnog perioda i ovaj sa kojim ćemo se danas sastati nisu iste ekipe. Naše dvije pobjede nad njima u pripremnom periodu moramo zaboraviti jer su oni očito digli svoju formu. U okviru svoje grupe pobijedili su Veliku Britaniju, koja u svojim redovima ima igrača potpisanog od strane San Antonia. Pobijedili su i Finsku i to definitivno nije ista ona ekipa koju smo sa takvom lakoćom dobijali tokom priprema. Uglavnom, idemo dalje. Slijedi nam i borba za plasman tokom vikenda. Želimo postići što bolji rezultat, bez obzira na poraz protiv Češke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.