Poraz bh. kadeta od Hrvatske

Šestoaprilski turnir

Poraz bh. kadeta od Hrvatske

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od svojih vršnjaka iz Hrvatske rezultatom 72:67 u utakmici na Šestoaprilskom turniru u Sarajevu.

Naši momci su odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme protiv aktuelnih evropskih prvaka u ovom uzrastu. U jednom trenutku smo imali sedam poena prednosti 28:21, da bi na poluvremenu bilo 39:35 za naše momke.

Ipak, u nastavku susreta Hrvati rede veliki presing i prave seriju od 20:2, te preokreću rezultat u svoju korist. Prednost su zadržali do kraja, pa su sasvim zasluženo slavili u ovom susretu.

Nazalin je predvodio Hrvate sa 22 poena, Božić je dodao 16, dok je u našoj reprezentaciji Kelečević ubacio najviše 13 poena, Lazić je dodao 12, a Smajlović 9 poena.

Utakmica u Skenderiji je bila veoma dobra i dinamična, a selektori obje reprezentacije Darko Kunce i Emir Halimić, koji je mijenjao Gordana Firića u ovom susretu bili su prezadovoljni pokazanom igrom.

"Utakmica je bila veoma dobra i dinamična. Obje reprezentacije su igrale u okviru svojih mogućnosti. Vidjelo se da nismo uigrani, a u Sarajevo smo došli bez četiri košarkaša na koje računamo na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gdje branimo titulu pobjednika. Drago mi je što smo ovdje već drugu godinu zaredom", rekao je selektor Hravaske Darko Kunce nakon meča.

Sa druge strane i Emir Halimić je bio veoma zadovoljan uprkos porazu.

"Ispočetka sam se pribojavao ove utakmice jer smo imali samo dva zajednička treninga, a igrali smo protiv zvaničnog prvaka Evrope. Međutim, uprkos porazu veoma sam zadovoljan igrom, vidjela se velika želja i veoma sam zadovoljan".

Halimić je istakao kako će pred kraj mjeseca reprezentacija biti gost ekipe Igokee u Laktašima, što je vrlo pohvalno, a najavio je i turnir u Travniku krajem mjeseca maja gdje bi se postojećem timu trebale pridružiti naše dvije mlade zvijezde Sandro Gačić i Nedim Đedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.