Poraz bh. nogometašica u Poljskoj

Za kraj kvalifikacija

Poraz bh. nogometašica u Poljskoj

Edmir Škorić

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Wloclaweku od Poljske rezultatom 3:1.

Time su naše nogometašiceo okončale kvalifiakcije za SP. Izabranice Samire Hurem završile su na četvrtom mjestu grupe 4 iza Švedske, Škotske i Poljske, a ispred Sjeverne Irske i Farskih Ostrva.

Pogotke za Poljsku postigle su Pakulska, Pajor i Kamczyk, a Ahmić utješni gol za našu reprezentaciju.

Poljska-Bosna i Hercegovina 3:1 (3:1) Strijelci: 1:0 Pakulska 19', 2:0 Pajor 29', 3:0 Kamczyk 33', 3:1 Ahmić 41'.

Žuti kartoni: Balcerzak (POL), Dijaković, Am. Spahić, Nikolić (BiH).

Poljska: Antonczyk, Sikora, Gusciora, Siwinska, Dudek, Chudzik, Kaletka (74. Balcerzak), Plonowska (79. Szaj), Pakulska, Pajor, Kamczyk (88. Wusniewska). Selektor: Wojciech Basiuk.

Bosna i Hercegovina: Hodžić, Am. Spahić, Šešlija, Dijaković, Kršo, Ai. Hadžić, Ahmić, M. Kuliš, Lihović (75. Šabić), Nikolić, Fetahović (82. Stanić). Selektor: Samira Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.