Poraz bh. pionira od Makedonije

Prijateljska utakmica u Vogošći

Poraz bh. pionira od Makedonije

Pionirska reprezentacija BiH danas je poražena u prijateljskom meču u Vogošći od odgovarajuće selekcije Makedonije sa 2:1. 

Gosti su do prednosti došli u 19. minuti golom Vasila Krsteva, a izjednačenje našem timu devet minuta kasnije donio je Đani Salčin. Konačan rezultat postavio je Bojan Kolevski u 42. minuti. 

Nakon utakmice selektor bh. pionira Zoran Erbez je izjavio: "Čestitam ekipi Makedonije na pobjedi. Vrijeme je bilo teško za igru. Gosti možda i nisu odigrali toliko kvalitetnije od nas, osim što su imali nešto bolji posjed lopte. Iz individualnih grešaka smo primili golove. Sutra igamo još jedan meč nakon kojeg ćemo vjerovatno i skratiti spisak. Moguće je da neki igrači više neće dobiti poziv u reprezentaciju ukoliko ne promijene pristup igri. Ove utakmice su dobro mjerilo i pokazaće ko može u budućnosti igrati za reprezentaciju i U15, ali i U-17."

BiH i Makedonija će drugi prijateljski susret odigrati sutra u 10:30 sati u Vogošći.

BiH: Nikola Mijović, Adis Mujkić, Irhad Vladavić, Vlado Tomić, Rijad Sadiku, Miladin Piljunović, Ahmed Hasanović, Đani Salčin, Kenan Šahbazović, Milan Šoja, Armin Imamović. Igrali su još: Harun Ibraković, Dušan Ristović, Dorjan Dojčinović, Haris Kolar, Harun Hadžić, Stefan Vasiljević. Selektor: Zoran Erbez.

Makedonija: Luka Nakov, Viktor Rizankovski, Hristijan Dodevski, Angel Stratovski, Besir Ramadani, Filip Stojanovski, Emir Skenderi, Altin Sefo, Marko Gjorgjevski, Enis Fazlagić, Vasil Krstev. Igrali su još: Bojan Kolevski, Mario Naumovski, Donat Aliu, Kristijan Ristevski, Filip Antovski, Ensar Luma, Elvir Ramić. Selektor: Dobrinko Ilievski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.