Poraz Bjelorusije, pobjede Francuske i Češke

Drugi krug Eurobasketa

Poraz Bjelorusije, pobjede Francuske i Češke

M. Maksimović

Na Eurobasketu za košarkašice startao je drugi krug. Igrane su utakmice u grupi F.Bjeloruskinje su nakon poraza od Litve u posljednjoj utakmici prvog kruga, poražena i na početku drugog, Srbija je bila bolja 54:48.

Milica i Ana Dabović su predvodile Srbiju sa po 13 poena, 11 je dodala Tamara Radočaj. Kod selekcije Bjelorusije Anastasiya Verameyenko je ubacila 12 poena. Bjeloruskinje su imala poena prednosti pet minuta prije kraja treće dionice, nakon čega su upale u rupu iz koje se nisu mogle izvući.

Čehinje su protiv Britanki odigrale svoju najbolju utakmicu na turniru do sada. Niti jednog trenutka njihova pobjeda nije dolazila u pitanje, na kraju je završilo 66:55 uz 20 poena raspoložene Zrustove.


Francuskinje su protiv Hrvatske na poluvremenu imale +24, nakon tri četvrtine +16 i njihova pobjeda nije dolazila u pitanje. Tek u završnici utakmice Hrvatska se spustila na svega -8, 70:78. Edwige Lawson kod Francuske 12 poena, Ndongue je još samo bila dvocifrena sa deset. Kod Hrvatske Ana Lelas 18 poena, 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.