Poraz Elazigspora u gostima, Sesar igrao 90 minuta

Turska Superliga, 28. kolo

Poraz Elazigspora u gostima, Sesar igrao 90 minuta

Edmir Škorić

U trećem susretu 28. kola turske Superlige Kayserispor je lako stigao do pobjede nad Elazigsporo m (4:1).

Elazigspor vodi grčevitu borbu za opstanak, no u gostima kod Kayserispora doživjeli su težak poraz. Doaćin je već u sedmoj minuti poveo preko Boboa, a u 29. minuti je Brazilac Fabio Bilica autogolom udvostručio prednost domaćina.

 

Uspjeli su gosti smanjiti preko Sinana Kaloglua, koji je u 33. minuti realizirao penal. U nastavku Kayserispor stiže do još dva pogotka, a oba ih je postigao Argentinac Pablo Mouche. 

 

Domaćin je slavio uvjerljivu pobjedu i pored činjenice da su od 32. minute igrali bez isključenog Dursuna. Dodajmo da je bh. reprezentativac i bivši igrač Sarajeva, Ivan Sesar, odigrao svih 90 minuta za Elazigspor.

 

Superliga, 28. kolo:

Kayserispor - Elazigspor 4:1 (Bobo 7, Bilica 29 - ag, Mouche 47, 68/ Kaloglu 33 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.