Poraz Hajduka kod kuće, Kukesi priredio senzaciju

Završeno još 12 mečeva

Poraz Hajduka kod kuće, Kukesi priredio senzaciju

Albanski Kukesi nakon eliminacije Sarajeva nadomak je novoj senzaciji.

Ovog su puta na domaćem terenu sa 2:0 savladali ukrajinskog Metalurga iz Donetska. Pogađali su Malacane i Malorta.

Rumunski Panduri kod kuće su remizirali sa Hapoelom iz Tel Aviva. Bilo je 1:1, a oba pogotka viđena su tokom prvog dijela igre. Na otvaranju utakmice za domaće je pogodio Nistor, da bi u 29. minutu izjednačanje donio Sasha.

Bursaspor je preko Batale iz penala poveo u Novom Sadu protiv Vojvodine, da bi u 71. minutu poravnao Vulićević. Deset minuta kasnije Oumaroua Vošu dovodi u vodstvo, da bi konačnih 2:2 u samom finišu postavio Taiwo. Stojan Vranješ igrao je svih devedeset minuta u domaćem timu, dok je Nemanja Bilbija meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

U finišu utakmice do pobjede je stigao i Slovan Liberec koji je ugostio švicarski Zurich. Gosti su već u petom minutu vodili iz penala koga je realizovao Chiumiento. Ipak, preokret je u drugom poluvremenu kreirao Rabusic koji je postigao dva pogotka za trijumf Čeha. Vrijedi istaći da su gosti kraj utakmice dočekali sa deset igrača jer je u 84. minutu pocrvenio Nef.

Aktivan rezultat pred uzvrat u Beču ostvario je Rapid u Grčkoj kod Asterasa. Domaćin je poveo preko Zisopulosa, a izjednačio je Boyd udarcem sa jedanaest metara.

Siguran je na domaćem terenu bio fransuski St. Etienne protiv slabašnog Milsamia iz Moldavije. Cohade i dva puta Brandao pogađali su za visokih 3:0.

Vrijedan gostujući trijumf upisao je Standard kod Xanthia. Bilo je 2:1 uz pogotke Mujangia i Bulota. Čast domaćina sačuvao je Die u 36. minutu. Dino Arslanagić ponovno je igrao svih devedeset minuta u pobjedničkom timu.

Uz dva pogotka Popova nadomak plasmanu u play off stigao je i ruski Kuban. Tim iz Krasnodara siguran je bio u gostima kod škotskog Montherwela.

Minimalan domaći trijumf ostvario je poljski predstavnik Slask iz Wroclawa nad belgijskim Club Brugeom. Jedini gol na utakmici bio je djelo Plakua iz 65. minute. Amir Spahić nije bio u konkurenciji za večerašnju utakmicu u timu Slaska.

Očekivano je superioran bio i Swensea. Visokih 4:0 za miran revanš u Malmou osigurali su Michu, Pozuelo, te sa dva pogotka Wilfried.

Gruzijski Dila Gori iznenađujuće je u Poljudu porazio Hajduka minimalnim rezultatom, 1:0. Splitski stadion utišao je Iluridze u 24. minutu. Do kraja meča isključenja su zaradili Jozinović kod domaćih, te Khizaneishvili kod gostiju. Avdija Vršajević igrao je svih devedeset minuta u bilom dresu, dok je Tino Sven Sušić zamijenjen u samom finišu.

Portugalski Esteriol i izraelski Hapoel Ramat Gan odigrali su jedan od rijetkih mečeva koji su večeras završeni bez pogodaka.

Kukesi – Metalurg 2:0

Panduri – Hapoel Tel Aviv 1:1

Vojvodina – Bursaspor 2:2

Liberec – Zurich 2:1

Asteras – Rapid Beč 1:1

St. Etienne – Milsami 3:0

Xanthi – Standard 1:2

Motherwell – Kuban 0:2

Slask – Club Brugge 1:0

Swensea – Malmo 4:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Estoril – Hapoel Ramat Gan 0:0

Hajduk – Dila Gori 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.