Poraz Lietuvos Rytasa

Eurocup, 1. kolo

Poraz Lietuvos Rytasa

Teme:

Malo iznenađenje priredili su košarkaši Spirou Basketa koji su u 1. kolu Grupe L Eurocupa nadigrali litvanski Lietuvos Rytas.

Rezultat je glasio 78:74, a prvo ime susreta bio je Jerry Johanson sa 22 poena. Isti broj ubačaja na drugoj strani imao je Zavackas, dok je 19 dodao Eidson.

U drugom meču grupe Bilbao je prema očekivanju nadigrao njemački Artland sa 71:62. Drago Pašalić sa duble-duble učinkom od 16 poena i 11 skokova bio je najbolji pojedinac pobjedničkog sastava, ali i utakmice. Vrijedi istaći da je za goste Mcintosh ubacio 15 koševa.
U Grupi J, u kojoj je Turk Telekom nešto ranije nadigrao Zadar, Benetton je u veoma neizvjesnoj završnici slavio nad Unicsom. Meč je okončan rezultatom 68:66, a pobjedničke poene postigao je Judson Wallace.

Grupa J
Benetton Basket - Unics Kazan 68:66

Grupa L
Spirou Basket - Lietuvos Rytas 78:74, Iurbentia Bilbao - Artland Dragons 71:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.