Poraz “malenih” na oproštaju

Ženska regionalna liga, 18. kolo

Poraz “malenih” na oproštaju

Košarkašice Mladog Krajišnika porazom od Merkura (67:85) oprostile su se od ovogodišnje WABL lige.

Banjalučanke su u posljednjem meču sezone odigrale ispod očekivanja, ali treba naglasiti da su gošće imale imperativ pobjede s obzirom da ih je samo ona vodila na završni turnir WABL lige koji će se od 13. do 15. marta igrati u Bijelom Polju.

Uz Slovenke, na Final-fouru igraće Šibenik Jolly, Jedinstvo i Gospić. Upravo su Gospićanke u zadnjem kolu nadigrale Medvaščak u Zagrebu sa visokih 113:78, dok je Jedinstvo bilo bolje od Vojvodine (75:53).
U jedinom nedjeljnom meču koji će se igrati samo za prestiž snage će odmjeriti dubrovačka Ragusa i podgorička Budućnost.

Poredak
1. Jolly JBS 13-3, Jedinstvo 12-4, Gospić CO 10-6, Merkur 8-8, Medveščak 7-9, Ragusa 7-8 (meč manje), Budućnost 6-9, Vojvodina 5-11, Mladi Krajišnik 3-13.

Boldiranim slovima su imena timova koji će se boriti za naslov prvaka Multipower lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.