Poraz od Slovačke i izgubljena šansa za A diviziju

Slovačka savladala BiH

Poraz od Slovačke i izgubljena šansa za A diviziju

M. Šljivak

Juniorska ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od Slovačke (69:49) u susretu Evropskog prvenstva B divizije.

Mlada selekcija naše zemlje jedna je od najmlađih na ovom prvenstvu, te danas naše košarkašice nisu uspjele parirati Slovakinjama

Nakon 10 minuta igre Slovačka je vodila 16:12, da bi na poluvrijeme naša reprezentacija otišla s minusom od devet poena, 35:26.

Nastavak donosti ponovo bolju igru Slovakinja. Treći period su lagano dobile 15:8, te je bilo jasno da će se naša reprezentacija teško vratiti u meč.

Do kraja je Slovačka dodatno povećala prednost. Na kraju su otišle na plus 20, te su došle do zaslužene pobjede.

Naše juniorke su ovim porazom ostale bez plasmana u polufinale i borbe za plasman u A diviziju.

Ipak, s obzirom na to da se radi o jako mladoj ekipi, naredne godine će naša selekcija biti jedan od glavnih favorita za ulazak u društvo najboljih selekcija.

Sedlakova je predvodila Slovačku sa 19 poena, dok je kod BiH Melisa Brčaninović ubacila 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.