Poraz OKK Borac protiv KK Rudar

Prva muška liga RS

Poraz OKK Borac protiv KK Rudar

D. Vejo

Bojan Božić i njegovi izabranici poraženi su večeras u okviru drugog kola Prve muške lige Republike Srpske na gostovanju kod ekipe Rudara rezultatom 84:75, po četvrtinama je bilo 20:6, 21:27, 12:21, 17:16 i 14:5.

Rudar je veoma dobro počeo utakmicu, što govori i prva četvrtina koju su dobili rezultatom 20:6. Međutim, banjalučki tim se budi u drugoj dionici te smanjuje zaostatak. Na predah zadovoljni odlaze domaćini, koji su vodili osam razlike.

Treći period protekao je u znaku crveno-plavih, koji su istu dobili rezultatom 12:21. Može se reći da je to bio kvartal trojki gdje je i jedan i drugi sastav bio precizan. Ponajviše se to odnosi na Borac, gdje su vodeće uloge imali Todorovac i Barbarez, s tim da ih je pratio i Samardžić šutevima za dva poena. A onda, posljednja dionica susreta koja se igrala praktično koš za koš, Nakon toga, usljedio je produžedak. Isti je dobro počeo za Borac, ali onda su domaćni uzeli stvar u svoje ruke te zasluženo slavili.

Kada je u pitanju efikasnost, kod Rudara se istakao Stevanović sa velikih 40 poena, dok je to kod crveno-plavih bio Samardžić sa 19 datih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi