Poraz reprezentacije BiH u Velsu
Foto: Wales FA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine

Poraz reprezentacije BiH u Velsu

Ženska fudbalska reprezentacija BiH je večeras na stadionu Liberty poražena od domaće selekcije Velsa sa minimalnih 1:0 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Ipak, BiH je prva zaprijetila i to preko Milene Nikolić u 15. minuti, ali je odbrana Velsa osujetila njen pokušaj glavom.

I u nastavku su naše reprezentativke imale nekoliko šansi, da bi prvu pravu priliku Vels propustio u 40. minuti kada je Green bila neprecizna sa pet metara.

Domaća selekcija je u drugo poluvrijeme ušla puno odlučnije, a ofanzivna igra se Velšankama isplatila u 62. minuti Kayleigh Green postiže jedini gol na utakmici nakon velike gužbe u kaznenom prostoru naše selekcije.

Vels je bio bolji i nakon gola, ali su mreže mirovale, pa je BiH na kraju upisala minimalan poraz.

Vels - BiH 1:0

Vels: Laura O'Sullivan, Loren Dykes, Sophie Ingle, Rhiannon Roberts, Natasha Harding, Angharad James, Kayleigh Green, Jessica Fishlock, Rachel Rowe, Hayley Ladd, Helen Ward. Selektor: Jayne Ludlow.

BiH: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Antonela Radeljić, Melisa Hasanbegović, Mejrema Medić, Aida Hadžić, Milena Nikolić, Alisa Spahić, Lidija Kuliš, Selma Kapetanović, Amela Kršo. Selektor: Samira Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi