Poraz Salzburga, Vladavić na tribinama

Austrijsko prvenstvo, 3. kolo

Poraz Salzburga, Vladavić na tribinama

A. Beganović

Danas su odigrana dva susreta 3. kola austrijskog fudbalskog prvenstva. Rapid je rezultatom 2:1 svladao Salzburg, dok su Winer Neustadt i Austria podijelili bodove (0:0).

U prvom poluvremenu duela Rapida i Salzburga nije bilo pogodaka, a onda početkom drugog, tačnije u 49. minuti Rapid preko Saurera dolazi do prednosti. Salzburg se nije predavao i u 62. minuti Jantscher poravnava na 1:1.

Ovaj rezultat na semaforu je stajao sve do sudijske nadoknade vremena, a onda Hofmann pogađa za veliko slavlje Rapida. Bosanskohercegovački internacionalac u dresu Salzburga, Admir Vladavić, nije bio u zapisniku za ovaj susret.

Winer Neustadt i Austria su odigrali susret bez golova. Mirnel Sadović igrao je za Winer Neustadt do 67. minute kada ga je zamijenio Kolousek.

Rezultati:
Rapid - Salzburg 2:1
Winer Neustadt - Austria 0:0

Poredak: Winer 7, Austria 7, Sturm 6 (-1), Ried 6...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.