Poraz Slobode iz Mrkonjić Grada u prvoj provjeri

Mrkonjićani poraženi od Podgrmeča

Poraz Slobode iz Mrkonjić Grada u prvoj provjeri

U okviru priprema za proljetni dio sezone Sloboda iz Mrkonjić Grada odigrala je prvu kontrolnu utakmicu.

Desetoplasiranom timu 1. lige Republike Srpske protivnik je bio Podgrmeč, a na terenu s vještačkom podlogom u Krupi na Vrbasu na kraju je s minimalnih 1:0 slavio tim iz Sanskog Mosta.

Sloboda je bolje otvorila utakmicu i dominirala pred golom Podgrmeča, nizale su se prilike, ali kako je realizacija izostala, u nastavku su Sanjani to 'kaznili'. Pred sami kraj meča Karić je nakon jedne oduzete lopte matirao golmana Slobode i postavio, ispostavit će se, konačnih 1:0.

I pored loših vremenskih uslova, igrači Slobode vrijedno treniraju kako bi što spremnije dočekali drugi dio sezone u kojem je primarni cilj sačuvati prvoligaški status. Prvi dio sezone Sloboda je okončala na 10. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prijateljska utakmica:

Sloboda MG - Podgrmeč 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi