Poraz Sloge i u revanšu
Detalj sa jučerašnjeg susreta

Kup kupova

Poraz Sloge i u revanšu

Adnan Beganović

Rukometaši dobojske Sloge eliminirani su iz daljeg takmičenja u Kupu kupova. Bosanskohercegovački predstavnik je i u revnaš susretu 3. kola na gostovanju u Španiji poražen od domaće ekipe Fraikin Granollers sa 28:25 (15:11).

U redovima španjolskog predstavnika najefikasniji su bili Garcia sa 8 i Blanxart sa 5 postignutih pogodaka, dok su kod Sloge Dokić sa 5 te Buljugija i Tašić sa po 4 pogotka bili najučinkovitiji.

U prvom susretu, odigranom u subotu također u Španiji, domaća ekipa je slavila sa 40:27 i sa ukupnim rezultatom 68:52 izborila nastup u osmini finala.

Rezultat:

Granollers - Sloga 28:25 (15:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.