Poraz Wisle, tri gola Toromanovića

Poraz Wisle, tri gola Toromanovića

Adnan Beganović

U 2. kolu Grupe C EHF Kupa Wisla Plock našeg Muhameda Toromanovića je poražena na domaćem terenu od danskog Holstebroa (29:28).

Nakon što su u 1. kolu savladali Elverum na gostujućem terenu (27:25) rukometaši Wisle su danas pred domaćim navijačima pretrpjeli poraz.

Najefikasniji u redovima Wisla bili su Ghionea sa šest, te Wisniewski sa četiri gola, dok je naš reprezentativac Muhamed Toromanović postigao tri. Larsen i Nielsen su sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Holstebroa.

U drugom susretu Gupe C Maribor je savladao Elverum sa 34:29. Na tabeli vode Holstebro i Maribor sa po 3 osvojena boda, Wisla je treće sa 2 boda, dok Elverum nema bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.