Poraz Zrinjskog u Ulcinju
Drugi poraz Zrinjskog u Balkanskoj ligi

Kobna serija domaćih 8:0 u finišu utakmice

Poraz Zrinjskog u Ulcinju

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog su upisali drugi poraz u sedmom kolu Balkanske lige. Ekipa Ulcinja je na svom parketu ostvarila pobjedu 89:82. Do svoje druge pobjede u ovom takmičenju Ulcinj je stigao u samoj završnici zahvaljujući seriji od 8:0.

Tokom većeg dijela utakmice Zrinjski je vodio.Nakon prvih deset minuta 21:26, na poluvremenu 42:45, nakon tri četvrtine 65:68. U posljednjoj četvrtini se igralo koš za koš, a Zrinjski je poenima Mate Perajice sa linije slobodnih bacanja 4:37 prije kraja otišao na +5 (74:79). Ulcinj se ne predaje, odgovara seriju 8:0, pa utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu.Kada je Mate Perajica pogodio dodatno za 82:82, malo ko je mogao očekivati kako će to biti posljednji poeni mostarske ekipe u ovoj utakmici.

U toj završnici Siniša Tepavčević je ubacio četiri poena, Aleksandar Radulović je dodao dva, Radoje Đurković jedan za 89:82, 14 sekundi prije kraja utakmice.U ekipi Ulcinja je 17 poena postigao Radulović,Sibalić je ubacio 16, dok je u sastavu Zrinjskog Mate Perajica utakmicu zaključio sa 24 poena i 9 skokova, Željko Šakić postigao je 19 poena. Zrinjski, koji trenutačno zauzima treće mjesto u grupa A, u idućem kolu dočekuje Svjetlost Brod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.