Poražavajuća statistika Cristiana Ronalda

Ovo se rijetko dešava

Poražavajuća statistika Cristiana Ronalda

Endin Čaušević

Portugal je sinoć iznenađujuće "kiksao" na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Islanada (1:1).

Ekipa koju predvodi Cristiano Ronaldo bila je apsolutni favorit pred početak utakmice, ali su Islanđani pokazali zube, te su na kraju stigli do zasluženog boda.

Ronaldo sinoć nije bio na svom nivou što dodatno ide u prilog ovom rezultatu. Statističari na Evropskom prvenstvu potrudili su se da objave zanimljivu statistiku o kapitenu Portugala.

Naime, Ronaldo je u dosadašnjim nastupima na Evropskim prvenstvima u dresu Portugala čak 34 puta izveo slobodan udarac, a zanimljivo je da nijednom nije zatresao mrežu protivnika. Zaista, ovakva statistika se rijetko viđa kada je u pitanju jedan od najboljih igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi