Poražavajuća statistika za Mandžukića
Foto: EPA

Bez udarca u okvir gola

Poražavajuća statistika za Mandžukića

Edmir Škorić

Mario Mandžukić bio je jako loš u večerašnjem remiju Atletica i Reala.

Atletico i Real odigrali su prvi četvrtfinalni susret Lige prvaka na Vicente Calderonu. Gosti su bili puno bolji, no mreže se nisu tresle i to prvenstveno zahvaljujući Janu Oblaku, sjajnom golmanu Jorgandžija.

I dok je Oblak izabran za igrača utakmice, mnogi njegovi suigrači nisu skoro ništa pokazali.

Očajan je bio i hrvatski napadač, što najbolje oslikava statistika koja kaže da je imao sedam načinjenih prekršaja i sedam izgubljenih duela. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je u pitanju njegov učinak pred golom Kraljeva, Mandžukić nije imao nijedan udarac u okvir gola i nijednu kreiranu šansu. Samo se utopio u sivilo kompletne ekipe Atletica…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti