Poraze doživjeli Ibričić i Lulić
Deuel Mađara Szabolcsa Husztija i našeg Senijada Ibričića

Europa liga, grupe G i H

Poraze doživjeli Ibričić i Lulić

U grupama G i H postignuto je 12 golova na četiri utakmice, a nastupila su i dva naša reprezentativca. Senijad Ibričić sa svojim Hajdukom i Senad Lulić sa Young Boysom, no obojica su upisala poraze.

GRUPA G

Hajduk je na Poljudu izgubio sa 2:3 od Zenita, te tako sebi umanjio šanse za prolazak u dalji krug takmičenja.

21-godišnji veznjak, Aleksei Sergeyevich Ionov doveo je goste  u vodstvo u 32. minuti, a rezultat 0:1 je ostao do kraja prvog poluvremena.

U nastavku odigrale su se samo dvije minute, a Zenit je udvostručio prednost. Siguran sa bijele tačke je bio Mađar Szabolcs Huszti. Iskusni Talijan, Alessandro Rosina u već u 51. minuti rješava utakmicu svojim golom.

Do kraja utakmice Hajduk je uspio ublažiti poraz sa dva gola. U 68. minuti mrežu gostiju pogađa 22-godišnji veznjak Krešo Ljubičić, da bi osam minuta prije kraja 19-godišnji Ante Vukušić pogodio za konačnih 2:3.

U drugoj utakmici grupe G su se sastali AEK našeg Sanela Jahića koji je trenutno povrijeđen i Anderlecht, a utakmica je završena bez pobjednika.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi samo nakon četiri minute igre u drugom dijelu iz penala pogodio Argentinac Ismael Blanco za vodstvo AEK-a. Slavlje domaćih nije trajalo dugo, jer je u 55. minuti Čeh Jan Polák poravnao rezultat, koji je do kraja utakmice nije mijenjao.

GRUPA H


Stuttgart je na gostovanju kod Getafea slavio veliku pobjedu od 0:3. U 26. minuti Rumun Ciprian Andrei Marica postiže gol za vodstvo, na na ostala dva gola se čekalo drugo poluvrijeme.

Prvo je 21-godišnji veznjak, Timo Gebharta udvostručio prednost u 64. minuti, da bi konačnih 0:3 postavio ustrijski napadač Martin Harnik u 76. minuti. Kod oba gola je asistirao Mauro Camoranesi. Od 81. minute Stuttgart je igrao sa igračem manje, a isključenje je zaradio strijelac prvog gola, Ciprian Andrei Marica.

Naš reprezentativac Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta na gostovanju njegovog Young Boysa kod Odensea. Švicarci su izgubili sa 2:0.

U oba poluvremena je pao po jedan gol. Hans Henrik Andreasen je doveo u vodstvo domaće u 12. minuti, a u 60. minuti svojim drugim golom je postavio konačan rezultat utakmice 2:0.

rn rn rn rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.