Porazi Bičakčića i Salihovića, Spahić slavio, Kolašincu bod

Bundesliga, 13. kolo

Porazi Bičakčića i Salihovića, Spahić slavio, Kolašincu bod

Trinaesto kolo Bundeslige nije bilo pretjerano uspješno za bh. reprezentativce. Poraze su doživjele ekipe Ermina Bičakčića i Sejada Salihovića, Schalke Seada Kolašinca je remizirao, dok je pobjedu upisao Bayer Leverkusen kapitena bh. tima Emira Spahića, ali je on gostujući trijumf svog kluba odgledao sa klupe. Slavio je i Freiburg Mensura Mujdže, ali desni bočni Zmajeva već dugo je odsutan zbog povrede.

Nakon što je debitovao u dresu fudbalske reprezentacije BiH u prijateljskom susretu protiv Argentine, mladi i talentovani Sead Kolašinac našao je svoje mjesto u početnom sastavu Schalkea koji je na gostovanju kod Frankfurta.

Domaćini su bili u lovu na svoju jubilarnu 400. pobjedu u Bundesligi, ali su gosti do 17. minute imali vodstvo već od 0:2. Prvo je Flum u 14. minuti pogodio sopstvenu mrežu, da bi tri minute kasnije Matip povisio na 0:2. Početkom drugog dijela igre Flum se iskupio za postignuti autogol nakon što je pogodio za smanjenje rezultata na 1:2. Neizvjesnost utakmici vratio je Joselu koji je u 61. minuti bio strijelac izjednačujućeg gola za 2:2.

Totalni preokret domaćini su kreirali samo pet minuta nakon izjednačujućeg gola Joselu je postao heroj Frankfurtovih navijača u današnjem susretu nakon što je po drugi put danas zatresao mrežu Rudara za veliki preokret i vodstvo domaćeg tima. Ipak četiri minute prije kraja Höwedes je pogodio za konačnih 3:3.

Ekipa Hoffenheima poražena je na gostovanju kod Augsburga, a dvostruki strijelac za domaće bio je Altintop. Turčin je prvo za vodstvo domaćina od 1:0 pogodio u 17. minuti, da bi šest minuta kasnije svojim drugim golom povisio na 2:0. Bh. reprezentativac Sejad Salihović našao se u među starterima u timu iz Sinsheima, ali sve što je uspio napraviti na ovome susretu bio je žuti karton u 31. minuti susreta, dok je već na poluvremenu Salihović koji je danas igrao u ulozi lijevog beka ostao u svlačionici.

Apotekari su u 13. kolu gostovali na Olympiastadionu u Berlinu, ali kapitena bh. selekcije Emira Spahića nije bilo u početnoj postavi ekipe iz Leverkusena. Sportski direktor Bayera Rudi Völler u jednoj od svojih izjava kazao je da nije pretjerano sretan što su pojedini igrači prevalili veliku kilometražu tokom prijateljskih susreta svojih nacionalnih selekcija, pa je vjerovatno Hyypia odlučio odmoriti našeg kapitena. Bayer je golom Kiesslinga u 29. minuti slavio sa minimalnih 0:1.

Nakon dvije utakmice bez poraza Eintracht Braunschweig je na domaćem terenu u derbiju začelja izgubio sa 0:1 od Freiburga. U početnom sastavu popularnih Lavova koji je nezamisliv bez Ermina Bičakčića, našao se i povremeni reprezentativac BiH Damir Vrančić. S druge strane u timu Freiburga nije bilo već dugo vremena povrijeđenog Mensura Mujdže. Pobjednik ovoga susreta odlučen je u 52. minuti kada ja za vrijedna tri boda Freiburga pogodio Fernandes.

U posljednjem susretu Wolfsburg je remizirao na gostovanju kod Nurnberga odigravši 1:1.

Od 18:30 igra se veliki derbi Borussia Dortmund - Bayern Munchen.

Bundesliga, 13. kolo:
Augsburg –Hoffenheim 2:0 (Altintop 17, 23)
Eintracht Braunschweig – Freiburg 0:1 (Fernandes 52)
Eintracht Frankfurt – Schalke 3:3 ( Flum 54, Joselu 61, 66 / Flum AG 14, Matip 17, Höwedes 86)
Hertha – Bayer Leverkusen 0:1 (Kiessling 29)
Nürnberg – Wolfsburg 1:1 (Ginczek 72 / Arnold 39)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.