Porazi Čustovića i Mravca
Čustović se danas nije radovao

Prvenstvo Belgije, 24. kolo

Porazi Čustovića i Mravca

E. Škorić

Završeno je svih pet utakmica 24. kola belgijske Jupiler lige koje su predviđene da se igraju u subotu. Jedinu gostujuću pobjedu ostvario je Eupen nad Lokerenom.

Eupen je s 2:0, pomalo neočekivano, bio bolji od Lokerena. Goste je u vodstvo doveo Danijel Miličević u 9. minuti, a pobjedu ovjerio Kevin Vandenbergh u finišu utakmice.

Posljednjeplasirani Lierse minimalno je pred svojim navijačima savladao posljednjeplasirani Charleroi. Iskusni Wesley Sonck pogotkom u 12. minuti odlučio je derbi začelja.

Club Brugge i Standard očekivano su kući savladali GBA, odnosno Westerlo. Pobjednički gol za Brugge postigao je Vargas. Naš internacionalac Adnan Čustović odigrao je svih 90 minuta u redovima poraženog sastava.

Adnan Mravac, bh. reprezentativni stoper, nije napuštao teren u porazu njegovog Westerloa na gostovanju kod Standarda. Podsjetimo da je Standard slavio s 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.