Porazi Dinama i Spartaka

Prvi večerašnji susreti Kup Uefa

Porazi Dinama i Spartaka

Edmir Škorić

Dinamo se porazom kod Udinesea oprostio od Kup Uefa, a moskovski Spartak je upropastio svoju priliku, te tako nizozemskom NEC-u pružio priliku da prođe u drugi krug Kupa Uefa.

U Udinama su se sastali Udinese i Dinamo iz Zagreba, a kako se i očekivalo, gosti nisu imali skoro nikakvih šansi. No, večeras najviše pozoronosti su privukli Bad Blue Boysi, navijači Dinama.

Kao što ste mogli pročitati na našem portalu, jedan navijač Dinama pao je sa tribine, te potom zadobio teži potres mozga. U 76. minuti skupina navijača iz Zagreba je "poludila", baklje su letjele po terenu stadiona Friuli, a glavni sudac  Izraelac Yefet odlučio je prekinuti utakmicu. Bišćan i Šokota su pokušali zamoliti svoje navijače da prestanu sa tim, a ovi su ih počeli gađati raznoraznim predmetima.

Ipak, nakon 7-8 minuta igrači su se vratili na stadion i utakmica je počela. Ovaj mini odmor je dobrodošao igračima Udinesea, Obodo je u nastavku pogodio za 2:0. 

Quagliarella je već u 5. minuti donio vodstvo Udineseu, a taj rezultat se nije micao sve do prekida koji je došao u 76. minuti.

Utješni pogodak za Dinamo dao je Igor Bišćan u 92. minuti. Više nije bilo vremena da se bilo što napravi, Udinese pobjedom osigurava svoj prolazak, a Dinamo se oprašta od Kup Uefa.

Za zagrebačke Modre svih 90 minuta u igri je proveo bh. internacionalac Mirko Hrgović.

 

Udinese - Dinamo Zagreb 2:1
Quagliarella 2' (1:0)
Obodo 77' (2:0)
I. Bišćan 92' (2:1)

Udinese: Handanovic; Sala, Felipe, Domizzi, Luković; Inler, Nef, Obodo; Di Natale, Quagliarella, Pepe

Dinamo: Butina; Etto, Dripić, Bišćan, Ibanez, Hrgović; Vrdoljak, Tomić, Mikić, Sammir, Balaban

 

Spartak poražen od NEC-a 1:2

U drugoj utakmici skupine D, Spartak je u Moskvi poražen od nizozemskog NEC-a, na iznenađenje mnogih.  

Covalciuc je u 2. minuti pogodio i donio veliku radost navijačima Spartaka. Spartak je držao sve u svojim koncima, a onda u zadnjih pet minuta, Nizozemci se vraćaju i odlaze kući sa 3 boda. Ujedno su to bila prva tri boda NEC-a u Kup Uefa ove sezone. Izjednačenje u 85. minuti gostima donosi Van Beukering, a onda veliko slavlje za goste, Schone je pogodio mrežu Spartaka u 88. minuti.

 

Spartak Moskva - NEC Nijmegen 1:2
Covalciuc 2' (1:0)
V. Beukering 85' (1:1)
Schone 88' (1:2)

 

Velike šanse za prolaz dalje ima NEC, budući da u zadnjem kolu igra kod kuće protiv Udinesea, dok Spartak ide u London na noge Tottenhamu. Pa je tako neizvjesno ko će uz Udinese i Tottenham biti putnik za drugi krug.

 

 

 

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.