Porazi Drame i Kavale, Bavčić 10, Mitrović 16 poena

Dobri nastupi nsših reprezentativaca u Grčkoj

Porazi Drame i Kavale, Bavčić 10, Mitrović 16 poena

Danas su svoje utakmice 14. kola Grčke košarkaške lige odigrali Nemanja Mitrović i Edin Bavčić.

Panionios - KAO Drama 74:73

 

Drama Edina Bavčića gostovala je Panioniosu. Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a domaćin je nakon prvih deset minuta vodio 22:20. U nastavku slična slika na tereneu a domaćin je na odmor otišao sa šest poena viška. 

 

U nastavku bolja igra gostiju, koji u posljednju četvrtinu ulaze sa tri poena zaostatka. Gosti su prijetili, ali je na kraju Panionios ipak uspio da slavi 74:73. 

 

Najefikasniji u redovima Panioniosa bio je Milbourne sa 19 poena, dok je za Dramu 13 postigao Palmer. Edin Bavčić postigao je deset poena, uz tri skoka.

 

Ilissiakos - Kavala 82:78

 

Domaćin je nešto slabije ušao u susret sa Kavalom, pa su gosti nakon deset minuta vodili 24:18. U nastavku prvog poluvremena preokret domaćina koji je na odmor otišao sa četiri poena viška. 

 

U nastavku je domaćin i povećao svoju prednost, te je u posljednjih deset minuta ušao sa devet poena viška. Nadoknadila je Kavala taj zaostatak i izborila produžetak. U dodatnih pet minuta bolje se snalazi domaćin i dolazi do trijumfa 82:78.

 

Najefikasniji u redovima Ilissiakosa bio je Stoglin sa 29 poena, dok je za goste Arbet posigao 18. Odličan je bio naš Nemanja Mitrović sa 16 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.