Pored velikog nogometa igraju i 1. ligu u futsalu

Četvorica igrača Čelika

Pored velikog nogometa igraju i 1. ligu u futsalu

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik i pored teške situacije u kojoj se nalazi na platnom spisku u ovoj sezoni ima čak 29 nogometaša. 

Iako je više od pola od toga amaterskih ugovora, ipak čudi toliki broj nogometaša pod ugovorima, kada se zna kakva je finansijska situacija u klubu.

Zanimljivost za jedan klub iz Premijer lige je da četvorica igrača koja su ove sezone imala minutažu registrovani su i za MNK "Drugari" iz Zenice, koji se od ove sezone takmiči u 1.ligi FBiH u futsalu. 

Haris Šehić, Kenan Hafizović, Vedad Jaganjac i Bernad Imamović registrovani su za ovaj klub, te će u nedjelju debitovati pred domaćom publikom, ali na malonogometnom terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opšte je poznato da treneri striktno zabranjuju nogometašima da igraju mali nogomet, posebno u toku sezone, a ovaj podatak da četvorica nogometaša, koja se pretežno nalaze na klupi za rezervne igrače, te dobivaju šansu s klupe igraju i mali nogomet. Očito je da su igrači slabo ili nikako plaćeni, pa su primorani potražiti i drugi način da zarade za svoj život.

Sigurno da ovaj podatak oslikava stanje u i oko kluba s Bilinog polja, da je Čelik normalno uređen klub, nijedan igrač ne bi smio igrati mali nogomet, a posebno u toku sezone i pred veoma važne utakmice, koje slijede za Čelik u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi