Porodično zanimanje "fudbaler": Najslavnija fudbalska braća

Porodično zanimanje "fudbaler": Najslavnija fudbalska braća

5. Rio Ferdinand i Anton Ferdinand

A. Haznadarević

Porodice koje imaju više sinova, najčešće ih pokušavaju usmjeriti istim sportskim putevima, vodeći ih zajedno na treninge. Međutim, prava je rijetkost da u profesionalnim vodama uspije više njih istovremeno. Na svijetu postoji nekoliko takvih slučajeva, a mnogi od njih će ostati zapamćeni i u samoj fudbalskoj historiji.

Engleska braća koja su fantastično naučila igrati na istim pozicijama, u odbrani. Osam godina nakon što je stariji Rio debitovao za West Ham, kao produkt omladinskog pogona ovog kluba, Anton je prošao istim stopama. U to vrijeme Rio je već bio igrač Manchester Uniteda, kojem se 2002. godine pridružio za rekordnu odštetu kada je jedan defanzivac u pitanju.

Iako je Rio Ferdinand zbog dugog boravka u velikom klubu kakav je Manchester United mnogo poznatiji, njegov mlađi brat Anton, ipak u karijeri nije uspio "dogurati" do jednog tako velikog kluba. Igrao je za Sunderland, QPR, Bursaspor, Antalyaspor i u konačnici Reading.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.