Portland osvojio prvu MLS titulu u klupskoj historiji!

SAD ima novog prvaka u fudbalu

Portland osvojio prvu MLS titulu u klupskoj historiji!

Teme:

Portland Timbers je osvajač MLS lige za ovu sezonu, što je za ovaj klub prva titula u klupskoj historiji!

Ekipa koju sa klupe predvodi Caleb Porter je u velikom finalu kao gost savladala ekipu Columbus Crewa rezultatom 2:1 i tako postala novi prvak Sjedinjenih Američkih Država.

Utakmica je počela fantastično za Timberse, koji su preko Diega Valerija stigli u vodstvo već nakon 27 sekundi. Bio je to najbrži gol ikad u finalima MLS Kupa.

Već u sedmoj minuti, Portland je vodio sa 2:0. Wallace je na asistenciju Melana uduplao vodstvo zelenih, koji su se već na startu utakmice doveli u sjajnu priliku za osvajanje trofeja. Najbolji strijelac Columbusa Kei Kamara je na asistenciju Federica Higuaina u 18. minuti smanjio rezultat na 2:1, i Columbusu se vratila nada.

Obje ekipe su do kraja imale nekoliko prilika za promjenu rezultata, ali se mreže nisu tresle. Ostalo je do kraja 2:1 za Portland, klub osnovan 2009. godine kojem je ovo bila prva titula MLS Kupa u historiji.

Sa druge strane, bilo je ovo drugo izgubljeno finale za ekipu Columbus Crewa, koja je svoju jedinu titulu MLS lige osvojili 2008. godine.

MLS Cup:

Columbus Crew - Portland Timbers 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.