Portland slavio protiv Orlanda, solidna partija Nurkića

Detroit bolji od Pacersa, Wizardsi prejaki za Clipperse

Portland slavio protiv Orlanda, solidna partija Nurkića

E. Ganibegović

Košarkaši Portland Trail Blazersa stigli su do pobjede na gostovanju kod Orlando Magica rezultatom 95:88, a na ovoj utakmici je igrao i bh. centra Jusuf Nurkić, koji se vratio na parket poslije povrede.

Uvodne minute prve četvrtine pripale su Orlandu, koji je vodio s 13:8, međutim u nastavku nešto bolja igra Portlanda, koji uspjeva doći do preokreta i minimalnog vodstva.

Druga četvrtina u potpunosti je prošla u znaku gostiju, koji su na odmor otišli s prednošću od sedam poena razlike, 43:50.

Nurkić i društvo su u trećoj dionici održavali svoje vodstvo, dok su u posljednjih 12 minuta također odradili rutinski posao i na taj način stigli do svoje druge pobjede zaredom.

Damian Lillard je kog Trail Blazersa bio najbolji pojedinca s 21 poenom, dok je Jusuf Nurkić na parketu proveo 25 minuta, i bio je blizu double-double učinka. Bh. centar postigao je devet poena i tome je dodao 11 skokova. Na drugoj strani Nikola Vučević je upisao double-double s 26 poena i 14 skokova.

Detroit je došao do tijesne pobjede nad Indianom rezultatom 104:98. Prvo puluvrijeme pripalo je Pacersima koji su imali dva poena prednosti. Međutim, poslije odmora bolja igra Pistonsa, koji na kraju uspijevaju doći do pobjede.

Andre Drummond je u pobjedničom sastavu imao double-double s 23 poena i 13 skokova, dok je Victor Oladipo za Pacerse brojao do 26.

Rezultati ostalih utakmica:

Charlotte Hornets - Miami Heat 98:104

Washington Wizards - LA Clippersi 100:91

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Boston Celtics - Utah Jazz 95:107

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 120:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti