Minut apsolutnog ludila: Da je VAR zauvijek promijenio fudbal potvrđuju scene iz Porta

Nerealne scene

Minut apsolutnog ludila: Da je VAR zauvijek promijenio fudbal potvrđuju scene iz Porta

Admin Čaušević

Da fudbal nije isti sa VAR-om i bez VAR-a potvrdila je završnica prvog poluvremena utakmice Lige prvaka između Porta i Bayer Leverkusena. 

U 42. minuti Taremi je nakon furiozne kontre zabio gol za Porto za veliko oduševljenje domaćih navijača koji se ipak nisu dugo radovali.

Nije prošla ni minuta jer je sudija Taylor dosudio penal za Apotekare nakon poziva iz VAR sobe pa je vodeći gol portugalskog tima poništen.

Jedan od domaćih igrača je igrao rukom te je sudija Taylor potpuno opravdano pokazao na bijelu tačku pa su domaći navijači doživjeli naglo razočaranje.

Ipaka, pristalice Porta su ubrzo imale razloga za slavlje. Odgovornost je preuzeo Schick, ali se češki napadač nije proslavio pošto je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Diogo Costa.

Promašeni penal možete pogledati ovdje.

Oglasi

Ovo je vjerovatno prvi slučaj u Ligi prvaka da se zbog VAR tehnologije desi ovakav zaokret te na neki način izludi navijače kako Porta tako i Bayer Leverkusena. Međutim, ono što je najvažnije pravda je zadovoljena. 

Situacija iz finiša prvog poluvremna sa Dragao stadiona sigurno nije ni prva ni posljednja zbog koje će VAR tehnologija praviti pometnju te navijače dovoditi od sjaja do očaja za kratko vrijeme.

Inače, utakmica je završena sigurnom pobjedom domaćina. Portugalski tim je slavio sa 2:0, a golove su postigli Zaidu i Goleno u posljednjih 20-ak minuta meča.

Vinčić i VAR izludili Xavija 

Barcelona je na gostovanju Interu izgubila sa 1:0, a u centru pažnje su bili VAR i slovenački sudija Slavko Vinčić koji je do ludila doveo Xavija svojim odlukama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kataloncima je u 67. minuti poništen gol jer je ranije rukom igrao Fati. Tada je Xavi zbog protesta dobio i žuti karton.  U sudijskoj nadoknadi Barceloni nije sviran penal nakon što je Dumfries igrao rukom.

Vinčić se oba puta konsultovao sa VAR sobom i obje odluke su bile na Barceloninu štetu što je izludilo Xavija. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Top Komentari

MaDaj
Ok, Pa sta je sa varom, procita cijeli tekst a vi nigdje ni riječ o šta je var uradio hahaha
2 0
Celtic
Fudbal nije više isti i odavno je promjenjen sad ide ovo šminkanje lagano i preseravanje. Samo svjetsko prvenstvo dato Kataru je smijurija, plus na zimu, sve je ovo postalo parodija ali eto je bitno je da kapiteni nose trake lgbt populacije i da nešto kleču na koljena zbog ubijenog kriminalaca i narkomana.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi