Porto bez problema s Lilleom, u Ligi prvaka i BATE Borisov
Foto: EPA

Play-off Lige prvaka

Porto bez problema s Lilleom, u Ligi prvaka i BATE Borisov

Edmir Škorić

Porto je još jednom, ovaj put rezultatom 2:0, savladao francuski Lille u play-offu Lige prvaka.

Porto je bio prejak za francusku momčad, koja će se morati zadovoljiti nastupom u grupnoj fazi Evropske lige iako su svakako u Lilleu ambicije bile daleko veće.

Portugalci su 1:0 trijumfom u Lilleu otvorili sebi vrata grupne faze, a sve su riješili u večerašnjem duelu pred svojim navijačima.

S dva pogotka u drugih 45 minuta ugasili su igračima Lillea i posljednju nadu da bi mogli igrati u Ligi prvaka. Brahimi je u četvrtoj minuti drugog dijela prekrasno pogodio iz slobodnog udarca za 1:0, a onda je Jackson Martinez u 69. udarcem sa ruba šesnaesterca matirao gostujućeg čuvara mreže.

BATE Borisov je nakon 1:1 u Bratislavi, razbio Slovan s 3:0 u Bjelorusiji. Gordejchuk, Krivets i Rodionov su pogađali za slavlje domaće momčadi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, uzvratne utakmice:
Porto - Lille 2:0 (Brahimi 49, Martinez 69)
BATE - Slovan 3:0 Gordejchuk 41, Krivets 84, Rodionov 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.