Porto doveo Danila

Mladi Brazilac ide iz Santosa

Porto doveo Danila

Brazilac Danilo (20), dosadašnji član Santosa, novi je igrač Porta.

Osvajači tri trofeja prošle sezone (prvenstvo, Kup i Evropska liga), platili su obeštećenje od 13 miliona eura, a Danilo će se priključiti timu poslije SP za igrače do 20. godina. Danilo je vezista koji po potrebi igra i desnog beka, a u Prvoj ligi je debitovao 21. jula prošle godine. U Copi Libertadores je za Santos odigrao 14 utakmica (4 gola) dok je za selekciju Brazila u uzrastu do 20. godina odigrao 8 mečeva (1 pogodak).

Porto je prije Danila ovog ljeta doveo još Đalmu (napadač, Maritimo), Bracalia (golman, Nacional) i Klebera (napadač, Atletico Mineiro).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.