Pepe izgubio živce: Protivnik ga nazvao majmunom, pravdu tražio na terenu

Iskusni defanzivac ponovo u centru pažnje

Pepe izgubio živce: Protivnik ga nazvao majmunom, pravdu tražio na terenu

Haris Zilić

Svega je bilo u revanš utakmici polufinala Kupa Portugala. Porto je nakon produžetaka rezultatom 3:2 savladao Famalicao i prošao u veliko finale. Porto je do golova odluke došao čak u 121. i 124.  minuti preko Otavia i Evnilsona.

Regularni dio završen je trijumfom Famalicaa rezultatom 1:2 što je bio i rezultat prve utakmice u korist Porta tako da su gosti iznenađujuće pružili dobar otpor Portu i meč odveli do maksimalnog uzbuđenja.

Na kraju je tim sa Dragaoa imao više sreće možemo reći i zakazao finale sa Bragom koja je sa ukupnih 7:2 u polufinalu eliminisala niželigaša Nacional.

Pomenuti revanš duel prošao je i sa dosta tenzija i nervoze, a kako smo nekako navikli u centru pažnje bio je iskusni defanzivac Porta, Pepe (40).

Nakon jednog prekršaja u 87. minuti utakmice, Pepe je izgubio živce i krenuo da traži pravdu na terenu jer ga je igrač Famalicaa Santiago Colombatto nazvao majmunom. Pepe je sve navedeno potvrdio i u izjavi nakon utakmice.

"Tužno je da se ovo dešava među igračima. Nije imao hrabrosti da se suoči sa prekršajem koji je napravio pa je na kraju meni rekao da sam majmun. Pokušao je to da malo drugačiji način da upakuje, ali čuli su svi šta mi je poručio", reka je Pepe nakon utakmice i dodao:

Oglasi

"Nisam želio praviti veće incidente i napuštati teren prije svega zbog ljudi i navijača koji su došli na utakmicu, ali i onih koji su gledali meč pored TV ekrana. Nadam se da će se ovakve situacije spriječiti. Možda nekako i VAR da pomogne. Žalit ću se Savezu nakon svega, ali pitanje je koliko to može pomoći u ovim trenucima."

Pomeutu situaciju možete pogledati OVDJE. Slučaju sa utakmice u Portu nije prvi u Portugalu gdje se fudbaler vrijeđaju na razne način, rasizam je sve zastupljeniji i Fudbalski savez Portugala će imati pune ruke posla.

Nedavno je slične izjave imao navijač Mallorce u Španiji na račun Vinicusa Juniora i klub je odnah reagovao.

Ako se ispostave tačni navodi Pepea, vjervatno će i Famalicao kazniti svog igrača Colombatta.

Na kraju dodajmo da je finale Kupa Portugala između Brage i Porta na rasporedu 6. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi