Džeko i dalje u igri za Ligu prvaka: Nerazzuri preživjeli pakao Dragaa i uz dosta sreće prošli dalje

Inter je u četvrtfinalu Lige prvaka

Džeko i dalje u igri za Ligu prvaka: Nerazzuri preživjeli pakao Dragaa i uz dosta sreće prošli dalje

A. Čaušević

Poslije više od decenije Inter je ponovo u četvrtfinalu Lige prvaka. Nerazzurri su odigrali 0:0 na gostovanju kod Porta te su tako preskočili prvu prepreku nokaut faze elitnog takmičenja. Edin Džeko je bio stater i igrao je do 70. minute. 

Nerazzurri su prvom meču slavili sa minimalnih 1:0, na kraju su uspjeli odbraniti tu prednost i može se reći zasluženo proći dalje kada se sve uzme u obzir s tima da su imali dosta sreće u samom finišu susreta.

Sasvim očekivano pred više od 50.000 gledatelja atmosfera na stadionu Dragao je bila paklane, dok susret i nije bio previše uzbudljiv.

Prva uzbuđenja su viđena u 19. minuti kada je Onana odbranio udarac Eustaquio, dvije minute kasnije poslije lijepe akcije prizeman šut je uputio Džeko, ali je domaćim golman nekako odbranio.

Domaćin je pritisnuo u finišu prvog dijela, zaprijetio je dva puta preko Evanilsona i Eustaquija. Rezultat se nije promijenio.

Nastavak donosi nešto direktniju igru Porta koji je ipak teško ulazio u prilike jer je odbrana italijanskog predstavnika bila odlična.

Oglasi

Uglavnom se igralo na polovini gostiju, međutim pravih i stopostotnih prilika nije bilo. Gosti su se odlučili za kontre, ali nisu previše prijetili.

Duboko u sudijskoj nadoknadi viđena je najbolja prilika za domaće. Dumfries je nekako izbacio loptu sa gol-linije.

Već u narednom napadu viđene su dvije kolosalne šanse za domaće. Taremi je prvo pogodio stativu, a nakon toga i Grujić prečku.

Dramatična sudijska nadoknada od sedam minuta donijela je i isključenje kod domaćina kada je Pepe dobio drugi žuti karton. 

Džeko je igrao vrlo korektan meč do 70. minute kada je dobio žuti kraton poslije čega ga je Inzaghi izveo iz igre i to poslije planirane izmjene.

Inače, za Inter je ovo prvo četvrtfinale Lige prvaka nakon 12 godina. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adointer
Pa kako mozes napisat prezivjeli precku kad je Grujic bio u ofsajdu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi